gehaktballen

Deze gahaktbal is mijn favoriet! Het is het recept van mijn oma en ik vind ze erg lekker.

Benodigdheden:

  • 500 gram (mager) rundergahakt
  • 4 beschuiten fijn gemalen in een vijzel
  • 5 slagen peper (met een molen of een mespunt peper)
  • 1,5 theelepel kerrie
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 1 volle theelepel zout
  • 3 eetlepels water (plus een scheutje voor tijdens het bakken)
  • eventueel 1 fijn gesnipperde kleine ui
  • scheutje olie
  • eventueel een beetje boter

diepbord/ kommetje

bereiding:

Meng alles (op de olie en boter na)goed in een diep bord of een kom.

Verdeel het mengsel in 5 à 6 gehaktballen en braadt ze in de olie (en boter) tot ze een beetje bruin zijn.

Doe er een scheutje water bij en laat het 20 minuten op een laag pitje sudderen (rusten) met de deksel erop.

Eet smakelijk!

Maak jouw eigen website met JouwWeb