oma's appeltaart

Deze appeltaart eten wij maar al te graag! Het is een vrij makkelijk te maken appeltaart en ook nog erg lekker!

benodigdheden

beslag:

  • 500 gram bloem
  • een flinke mespunt zout
  • een halve theelepel bakpoeder (je kan ook i.p.v. bloem en bakpoeder 500 gram zelfrijzend bakmeel nemen)
  • 300 gram harde boter
  • 250 gram witte basterdsuiker of rietsuiker
  • 1 theelepel geraspte citroenschil of citroensap

vulling:

  • ruim 750 gram appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 eetlepels suiker
  • eventueel 100 gram rozijnen

voor bestrijken:

  • 1 ei

springvorm 24 cm doorsnede

huishoudfolie

bereiding:

zeef het bloem boven een kom en voeg het zout, de harde boter, het bakpoeder, de (basterd)suiker en de geraspte citroenschil (of citroensap) toe.

Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Kneed vervolgens alles tot een samenhangend deeg, verdeel dit in 2 kleine porties en leg ze beiden in huishoudfolie in de koelkast om op te stijven.

Beboterde springvorm en werwarm de oven (voor tempratuur scroll naar beneden).

Schil de appels en snijd ze in kleine schijfjes. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast. Neem een van de tweedeegbollen (het liefst de grootste, als er een groter is) en bedek hiermee de bodem en randen. Leg de appelschijfjes netjes in de bodem (dakpansgewijs) en strooi iedere laag wat kaneel en suiker er over heen, zoveel of weinig als je zelf wilt.

Neem nu de tweede deegbol.  Maak een platte rond schijf en leg deze boven op de taart. Druk eventueel een beetje aan.

zet de taart in de oven en na ongeveer een uur: smullen maar!

stand van de oven:

turbo-oven:

temperatuur: 160 graden

plaats naar keuze

vario-oven

temperatuur: 175 graden

op de 4e richel

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb