gewokte spitskool

Dit is een gerecht die ik van mijn oma geleerd heb te maken. Ik vind het erg lekker en het is lekker in combinatie met gebakken aardappels en een gehaktballetje. Zeer makkelijk te maken!

benodigdheden:

  • 1 spitskool
  • kerrie
  • flinke mespunt zout
  • peper
  • olijfolie

wok

bereiding

Snijd de spitskool in dunne plakjes.

Pak de wok en giet er een flink bodempje olijfolie in (om in te wokken). Laat dit op temperatuur komen.

Vervolgens leg je de spitskool in de wok en voeg er zo veel of weinig kerrie, zout en peper toe als je wilt. Proef of je ergens meer van nodig hebt.

Roer het goed door elkaar en zet de pit helemaal laag. Laat het sudderen (rusten), roer het af en toe om, zodat het niet aanbrandt. Doe dit

totdat de spitskool zacht en gaar is. Als je niet zeker bent over of het gaar is, proef dan af en toe of als er iemand in de buurt is laat het iemand

proeven of diegene het zo lekker vindt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb