kaneelbolletjes

recept voor ongeveer 40 koekjes.

benodigdheden:

het koekje:

  • 225 gram zachte boter
  • 140 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren, licht losgeklopt
  • 1 theelepel vanillearoma (of 1 zakje vanillesuiker)
  • 400 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • eventueel 50 gram fijngehakte pecanoten

voor het kaneel laagje:

  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 2 eetlepels kaneel

bereiding:

Roer de boter en suiker met een garde romig in een ko. voer er eieren en

aan toevanillearoma aan toe. Zeef de bloem en een snufje zout boven de kom.

Voeg eventueel de pecanoten toe. Roer totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Vorm een bal van het deeg, bedek het deeg met huishoudfolie en laat hem 30-60

minuten in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier.

Roer de suiker en kaneel door elkaar in een diep bord.

Maak balletjes ter grootte van een eetlepel en wentel de balletjes door het kaneel/ suikermengsel.

Leg ze op voldoende afstand van elkaar op de bakplaat.

Bak de koekjes 10-12 minuten tot ze gaar en goudbruin gebakken zijn. Laat ze 5-10 minuten

afkoelen. En je koekjes zijn klaar!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb